close
menu
dr-kereszturi-attila

Prenatális terhességi szűrőtesztek

prenatalis-terhessegi-tesztek

PrenaTest

A PrenaTest® képes a magzat teljes kromoszóma-állományának vizsgálatára és bármely kromoszóma, vagy kromoszóma-szakasz számbeli többletének, illetve hiányának kimutatására, melynek mérete nagyobb mint 7 megabázis (Mb). Ezzel a gyakori triszómiák (21, 18 ,13 – vagyis a Down-kór, Edwards-kór, illetve Patau-kór), illetve a nemi kromoszómák számbeli rendellenességeinek kimutatásán túl, egyéb, ún. ritka autoszomális rendellenességek (RAR) is kimutathatóak.

A PrenaTest® egyedülálló innovációja révén a klinikai vonatkozásban legtöbbször felmerülő vizsgálati igény kiszolgálására, biztosítja a non-invazív tesztelés lehetőségét, csak a 21-es triszómia (Down-kór) kimutatására, a gyors és költséghatékony qPCR technológiával.

Amennyiben a PrenaTest® eredménye genetikai eltérést mutat, annak a magzat egészségére vonatkozó hatása további vizsgálatokkal tisztázandó.

Tovbbi információk a PrenaTest weboldalán >>

TRISOMYtest

A TRISZÓMIA-teszt egy nagy pontosságú, nem invazív szűrővizsgálat, amelynek segítségével már a terhesség 11. hetétől ki lehet mutatni az anya véréből a gyakori magzati kromoszóma-rendellenességek jelenlétét.

A TRISZÓMIA-teszt nem jelent kockázatot sem az anya, sem a magzat számára, segítségével azonosíthatók a magzati biokémiai szűrővizsgálat esetleges téves pozitív eredményei, és ezáltal az amniocentézisek száma minimálisra csökkenthető.

További információk a TRISOMYtest weboldalán >>

Nifty-teszt

A NIFTY™ (Non-Invasive Fetal TrisomY test) egy egyszerű, biztonságos, rendkívül pontos prenatális teszt, amely több mint 99%-os érzékenységgel méri a Down-, Edwards-, illetve a Patau-szindrómák kockázatát, illetve egyéb triszómiák, nemi kromoszóma-rendellenességek és mikrodeléciós/duplikációs szindrómák szűrésére is alkalmas. A teszt már a terhesség 10. hetétől is elvégezhető. A 94 féle kromoszóma-rendellenesség vizsgálata mellett a NIFTY™-teszttel a gyermek neme is megállapítható.

További információk a Nifty-teszt weboldalán >>

Ziwig Endotest

A Ziwig Endotest a francia Ziwig vállalat új, Európa-szerte számos szakmai publikációval alátámasztott, a vezető hazai szakorvosok által is megismert diagnosztikai eszköze az endometriózis diagnosztizálásához. Kizárólag szülész-nőgyógyász szakorvosok alkalmazhatják a betegség nyálmintából történő diagnosztizálására.

További információk a Ziwig Endotest weboldalán >>

 

A tesztekkel kapcsolatos kérdés, érdeklődés esetén kérem keressen bizalommal!

 

Elérhetőségek, bejelentkezés >>