close
menu

Szülészeti magánrendelés

Terhesség előtti kivizsgálás, tanácsadás

Kívánatos lenne, hogy a nők már a tervezett terhesség előtt jelentkezzenek nőgyógyászati vizsgálaton. Olyan betegségek, elváltozások derülhetnek ki, melyek a teherbeesést, vagy annak zavartalan kiviselését hátrányosan befolyásolhatják. Ezek terhesség előtt történő felismerése, kezelése nagyban járulhat hozzá a problémamentes terhesség vállaláshoz, kiviseléshez, szüléshez. Ilyenek lehetnek például az étkezéssel, vitamin bevitellel kapcsolatos tanácsok.

Meddőségi kivizsgálás, kezelés

Számtalan oka lehet a meddőségnek nemcsak a női, hanem a férfi partner részéről is. Ennek a kiderítésében adhatnak támpontot a ciklus meghatározott napján elvégzett hormonvizsgálatok, a méhnyak nyák spermiumok számára történő átjárhatósági vizsgálata, petevezető átjárhatósági vizsgálat, illetve a férfi partner vizsgálata. Amennyiben kiderül a meddőség oka, a továbbiakban szükség lehet gyógyszeres kezelésre, a tüszők méretének vizsgálatára, a meddőség kezelésének valamilyen formájára, mely a kivizsgálás eredményének függvénye.

IVF előtti kivizsgálás, lombikbébi programmal kapcsolatos tanácsadás

Amennyiben a meddőségi kivizsgálás olyan eredménnyel zárul, akkor további kiegészítő vizsgálatok szükségesek a lombikbébi programra való jelentkezéshez. Például további vér, valamint hüvelyváladék vizsgálatokkal kell kiegészíteni a korábbiakat.

Terhességi vizsgálatok, terhesgondozás

A látszólag egészséges, panaszmentes terhességekben is felléphetnek olyan veszélyállapotok, melyeket időben felismerve a súlyosabb, esetleg életet veszélyeztető elváltozások elkerülhetővé válnak. A terhesgondozás során ezekre a tünetekre, jelekre keressük a választ, illetve kóros esetben megtesszük a szükséges lépéseket az elváltozás súlyosbodásának elkerülése érdekében.

Terhességi ultrahang vizsgálatok

Ultrahang vizsgálat során arra keressük a választ, hogy a fogamzás bekövetkezte után a terhesség jó helyen, azaz a méh űrében tapadt meg, kezdte el a fejlődését, növekedését. A későbbiekben, a 12. és a 20. héten az ultrahanggal felismerhető fejlődési rendellenességek jeleit, illetve az egészséges terhességre jellemző állapotot vizsgáljuk. Ilyenkor választ keresünk a magzat normál anatómiai viszonyaira, a fejlődés megfelelő ütemére, a magzat méhen belüli elhelyezkedésére.

Szülésre történő felkészítés, szülésvezetés

Mint minden, új, ismeretlen dolog, félelmet, bizonytalanságot kelt. Természetesen ez így van a szüléssel szemben is. A konzultáció során sor kerülhet olyan dolgok megbeszélésére, amely a terheseket foglalkoztatják, és ezáltal megnyugvást adnak, így bátrabban, önbizalommal telve nézhetnek szembe a szülés nem egyszer nehéznek, megoldhatatlannak tűnő problémája elé.

Panorama prenatális szűrőteszt

A Panorama a kaliforniai Natera laboratórium által kifejlesztett, a jelenleg elérhető legmegbízhatóbb nem invazív prenatális szűrőteszt (NIPT), amely a terhesség során az édesanya véráramába kerülő magzati DNS-t vizsgálja egy egyszerű anyai vérvételből.

További információk >>

 

Elérhetőségek, bejelentkezés >>