Veracity DNS alapú kromoszóma rendellenesség szűrő vérvétel

A Veracity teszt az anyai vérben található szabad DNS-szakaszok elemzését végzi el, és így képes hatékonyan kiszűrni a magzat leggyakoribb genetikai rendellenességeit. A módszer megbízhatóságának alapját egy ún. újgenerációs szekvenáló rendszer biztosítja. Ez a rendszer rendkívül nagy felbontásra és pontosságra képes, így hatékonyan szűri ki a magzat kromoszóma-rendellenességeit.

A vizsgálat működési elve

A különböző kromoszómákról származó DNS-szakaszok mennyiségi értékelése révén a Veracity teszt kimutatja a magzat esetlegesen előforduló leggyakoribb kromoszóma-rendellenességeit.

Mi a prenatális teszt?

A várandósság alatt elvégzendő teszt, mely kimutatja, hogy a magzatát érintik-e bizonyos genetikai betegségek.

Milyen prenatális tesztek vannak?

Kétféle teszt létezik: invazív és nem invazív.
Az első trimeszterben a nem invazív vizsgálatokra van lehetőség, ultrahangra és az anyai vér biokémiai markereinek ellenőrzésére. Az anyai életkort is figyelembe véve, ezek a tesztek megbecsülik a magzati kockázatot adott genetikai betegségekre nézve, de magát a magzati DNS-t nem vizsgálják. Pontosságuk kb. 85%.
Ha a nem invazív szűrővizsgálat magas kockázatot állapított meg, az orvosa fel fogja ajánlani Önnek az invazív vizsgálatot magzatvíz mintavétel vagy lepényboholy mintavétel formájában. Ezek az invazív vizsgálatok kiemelkedően pontosak (>99%), de kb. 100 várandósból egynél vetéléssel járhatnak.

Hogyan működik a Veracity teszt?

A várandósság alatt a magzati DNS az anya véráramába kerül és együtt kering az anyai DNS molekulákkal. A Veracity teszthez egyetlen vérvétel elegendő a várandóstól, ez kerül feldolgozásra a DNS-izoláláshoz. Ezután, egy újgenerációs technológiát alkalmazva, a Veracity teszt kiemelkedő pontossággal mutatja ki a leggyakoribb genetikai rendellenességeket a magzati DNS-ből.

Mire képes a Veracity teszt?

A Veracity képes kimutatni a leggyakoribb magzati aneuploidiákat, azaz olyan genetikai betegségeket, melyeket a kromoszómák számbeli rendellenességei okoznak, illetve a nemet is.

Mennyire pontos és biztonságos a Veracity teszt?

A Veracity teszt közvetlenül a magzati DNS-t vizsgálja, így a pontossága kiemelkedően nagy (több, mint 99%) a leggyakoribb kromoszóma számbeli rendellenességek esetén.
A Veracity teszt biztonságos a magzat számára, mivel egy, a várandóstól történő hagyományos vérvétel elegendő hozzá, amely nem jelent vetélési kockázatot, mint az invazív módszerek.

Van-e korhatár a Veracity tesztnél?

Nincs. Minden várandós nő igénybe veheti korától és a kockázati csoporttól függetlenül. Bár a kromoszóma rendellenességek gyakorisága az anyai életkor előrehaladottával fokozatosan nő, valójában bármelyik terhességet érintheti.

Mikortól vehetem igénybe a Veracity tesztet?

A Veracity teszt egyik előnye, hogy már a 10. héttől el lehet végezni.

Mikor kapom meg a Veracity teszt eredményét?

A vizsgálat eredménye a vérvételt követő 7-10 munkanapon belül megérkezik.

 

Részletesebb tájékoztató a Veracity weboldalán: http://veracity.hu

További információkért kérem keressen bizalommal!

 

Elérhetőségek, bejelentkezés >>